RECOWARE Kft. http://www.recoware.hu

 

 

Nyitólap

 

Kapcsolat

 

(A modell részletes tárgyalása a "A biometriai azonosítás modellje" fejezetben)
RECOWARE
Számítástechnikai Kutató-fejlesztő Kft.

 

 

 

 

Biometriai alkalmazás-elemzés

Biometrikus (ujjnyomat) alkalmazás elemzés

A biometrikus alkalmazások (elsősorban ujjnyomat azonosításon alapuló) egyre jobban terjednek a 2001. szeptember 11-et követően. Legjelentősebb felhasználójuk a közigazgatás, polgári repülés, idegenrendészet, határőrizet lett a bűnüldözési szervezetek mellett. Ezt követően ma már terjednek a mindennapi életben, a biztonsági területen is.

Ezzel párhuzamosan gyártók sokasága jelent meg a piacon teljes, vagy részleges biometrikus kínálattal. Az árak akár nagyságrenddel is eltérnek, az eszközök és berendezések műszaki-technikai paraméterei jelenleg rendkívül „színesek”, szinte áttekinthetetlenek. És ami színesebbé teszi a kínálatot az az, hogy a megadott műszaki paraméterek nagyon nehezen ellenőrizhetők.

A RECOWARE Kft. ezen a területen majdnem 20 éves tapasztalattal rendelkezik, mely felölelte a kutatástól a fejlesztésen keresztül egészen az üzemeltetésig, minden fázist.
Erre támaszkodva igény szerint segítünk Önnek a következő területeken:

A biometrikus azonosító rendszerek célját alapvetően a két osztályba szokták sorolni:
Verifikáció az adott személy azonosságának megállapítása, Identifikáció egy személy személyazonosságának kiderítése.
Verifikáció során az összehasonlító rendszer a vett mintát hasonlítja össze egyetlen referenciával (1:1 összehasonlítás),- mely lehet pl. egy igazolványban.
Identifikáció során a vett mintát egy teljes referencia adatmennyiséggel hasonlítja össze, és keresi ki a leghasonlóbbat! (1:N összehasonlítás).

 

A biometriai azonosítás általános
modelljét mutatja ez az ábra.

 

 

 

Ma már egy ilyen rendszer legtöbb részegységét különböző gyártóktól be lehet szerezni (A,B,C,D), mert a szabványosítás biztosítja a részegységek együttműködését, helyettesíthetőségét. Azonban az optimális pontosságot csak a részegységek megfelelő összeválogatásával lehet elérni. (A szabványosítás célja elsősorban az volt, hogy ne kelljen gyártó-homogén rendszert vásárolni, így növelve a felhasználó mozgásterét.)

 

  • Segítünk a rendszerelemek kiválasztásában figyelemmel arra, hogy a különböző gyártók eszközeit úgy válogassuk össze, hogy azok együttműködése a legjobb ár/teljesítményt adják önnek.
  • Kidolgozzuk az elképzeléseinek leginkább megfelelő műszaki specifikációt, és ha szükséges, megtervezzük a biometrikus alkalmazását is rendszerszinten.