RECOWARE Kft. http://www.recoware.hu

 

 

vissza

viselkedési
fiziológiai
Garantáltan a legegyedibb (kivéve az egypetéjű ikrekét).
Gógyászatban, orvostudományban használják elsősorban, a társadalmi-családi kapcsolatokban de jelen van a bűnügyi azonosításban is majdnem két évtizede. Mára a bírósági gyakorlatban is elfogadott, egyértelmű bizonyíték.
Gyűjteni lehet: vér, köröm, nyál, hajhagyma, testnedvek, hámsejtek, stb.
A minta előállítása időigényes és drága.
Azonosítási filozófiája eltér a többi biometrikus azonosítási folozófiától: míg azok a hasonlóságot keresik, itt a kizáró elemeket keresik (ld. alább).


Pontossága (idézet egy DNS vizsgálattal foglalkozó cég honlapjáról)

" Az apasági vizsgálat pontossága, azaz az apaság megerősítési vagy kizárási valószínűsége az esetek döntő többségében meghaladja a 99.99%-ot. 
Amennyiben a gyermek és a feltételezett apa mellett nem áll rendelkezésre a gyermek édesanyjának mintája, az apasággal összeegyeztethető DNS-profilok esetén az apaság valószínűsége valamivel alacsonyabb, de általában meghaladja a 99,9%-ot. A több ponton eltérő DNS-profiloknál mindkét esetben (tehát ha van anya, illetve ha nincs anya), az apaság több mint 99,99%-os valószínűséggel kizárható. A jogi mehatározás szerint a megerősítés vagy kizárás már 99,7% felett gyakorlatilag bizonyítottnak tekintendő. 100%-os valószínűség a dolog statisztikai természetéből adódóan nincs." 
RECOWARE
Számítástechnikai Kutató-fejlesztő Kft.

 

 

 

 

DNS/DNAAjak (alakja, lenyomata, mozgása)
Antropometria
Bioelektromos mező
Bőr spektroszkópia
DNA/DNS
Fogsor (harapás, fogsor röntgenfelvétel)
Fül (geometriája, fülcsatorna geometriája-echo)
Köröm (körömágy, de körömre ragasztott RFID chip is?)
Pulzus
Retina
Szag
Talp

Járás
Mouse dinamika