RECOWARE Kft. http://www.recoware.hu

 

 

vissza

viselkedési
fiziológiai
Kutatási fázisban levő perspektívikus azonosítási módszer. A személyt azonosítja séta, futás, és egyéb lábmozgás alapján.
Egyrészt személyes jellegű, elsősorban az egyedi különleges jellegeket lehet felhasználni 1:1 azonosításra. De még így is számtalan körülmény módosíthatja, módosíthatja: pl. cipő, teher cipelése, fáradtság, stb.
Szelektivitása alacsony, nagy előnye, hogy a mintát a személy tudta nélkül és messziről lehet felvenni. Csoportazonosításra jó, melyet ki lehet kiegészíteni más azonosító módszerrel.

Biztonságtechnikai alkalmazása azonban különös perspektívát mutat: noha a személyt csak gyengén azonosítja, de meg tudja(?) majd állapítani ­ a jelenlegi kutatások erre is fókuszálnak, ­ azt, hogy a személy mit csinál, azaz a viselkedése, mozdulatsora mire utal.
A térfigyelő kamerák alkalmazásának hihetetlen távlatát nyitná meg (hiszen azoknak már ma sem a technika szab korlátot, hanem a figyelő személyzet létszáma). A személyzet helyett számítógépek? Nem egészen a sci-fi része. (Ld. a Kínai Akadémia honlapján levő nyilvános adatbázisokat, melyeket kutatási célra hoztak létre, és melyek közül az egyik nem személyazonosítás, hanem action identification célra van.)
Alkalmazása használatos lehet a kriminalisztikában, a bűncselekmény helyszíni videofelvételeinek kiértékelésénél. Problémát jelent a felvételek kis felbontása mind képileg, mind mozgásilag. Radarral is jó képet lehet rögzíteni.
RECOWARE
Számítástechnikai Kutató-fejlesztő Kft.

 

 

 

 

Járás


Ajak (alakja, lenyomata, mozgása)
Antropometria
Bioelektromos mező
Bőr spektroszkópia
DNA/DNS
Fogsor (harapás, fogsor röntgenfelvétel)
Fül (geometriája, fülcsatorna geometriája-echo)
Köröm (körömágy, de körömre ragasztott RFID chip is?)
Pulzus
Retina
Szag
Talp

Járás
Mouse dinamika