RECOWARE Kft. http://www.recoware.hu

 

 

vissza

viselkedési
fiziológiai
Nem szabad összetéveszteni az irisszel. A retinahártya a szem belsejében van, a szemfenék. A retinahártya véredény- struktúráját azonosítja a retina azonosítás. Ez ugyancsak fenotípusos, az ikrek retinája is különbözik egymástól.
A képet kamera veszi fel nagy felbontással, a megvilágítást infrafény adja. Összehasonlítva az irisszel, erősebb megvilágítást igényel. Ennek fotókémiai hatása elenyésző, a veszélyt a hőhatása jelentheti. És persze előfordulhat az is, hogy ha gyártó nem elég körültekintő volt a tervezés során, akkor problémát okozhat.

Retina azonosításnál az élő szem detektálása természetszerűleg nem merül fel, habár itt is alkalmazható lenne az iriszhez hasonló pupilla összeszűkülés-ellenőrzés.

Az irisz azonosításhoz hasonlóan ez is a személy közreműködését igényli. A retinajellemzők állandó jellemzők, habár a korral, betegséggel kissé változik, mely az FRR érték rosszabbodásával jár. Elfogadottsága gyenge. Ismétlési igénye alacsony, mert eleve ismétlő.

Az iriszhez hasonlóan nincs olyan szakirodalma, tudományos háttere, 100 éves gyakorlata, mint az ujjnak. A véredény vizsgálatán alapuló eljárás újabban megjelent más testrészek azonosításában (ld. véredény), mely rendkívüli perspektívát mutat.

A tévhit, - hogy a retina és irisz vizsgálat során alkalmazott lézer árt a szemnek - sokat ártott mindkét azonosítási módszer elfogadhatóságának. A lézer tévhit valószínűleg a hollywoodi filkészítőktől származik, akik a látvány kedvéért piros fényt mutattak. A tényleg alkalmazott infra fény a nem látható tartományban van. Lézer fényt egyik eljárás sem használ! (Mint ahogy a riasztóberendezések sem...)

egypetéjű ikrek retinája
RECOWARE
Számítástechnikai Kutató-fejlesztő Kft.

 

 

 

 

Azonosítási módszerek: retinaAjak (alakja, lenyomata, mozgása)
Antropometria
Bioelektromos mező
Bőr spektroszkópia
DNA/DNS
Fogsor (harapás, fogsor röntgenfelvétel)
Fül (geometriája, fülcsatorna geometriája-echo)
Köröm (körömágy, de körömre ragasztott RFID chip is?)
Pulzus
Retina
Szag
Talp

Járás
Mouse dinamika