RECOWARE Kft. http://www.recoware.hu

 

vissza

Oldaltérkép

 

Különböző gyártók renszerének összehasonlítása (impostor/genuine FAR, FRR, ROC görbéi és score histogramjai)

Optikai, kapacitív és termikus olvasók impostor/genuine score hisztogramjainak összehasonlítása

Optikai, kapacitív és termikus olvasók FAR/FRR görbéi

Optikai, kapacitív és termikus olvasók ROC görbéi

 

 

A
B
C
D
Az impostor és a genuine hisztogramja eléggé átfedi egymást. A FAR és FRR görbe metszéspontja viszonylag magasan van, az ERR értéke kedvezőtlen. (középmezőny)
Az impostor és a genuine hisztogramja alig fedi egymást. A FAR és FRR görbe metszéspontja alacsonyan van, az A-hoz képest az ERR értéke kedvező. (élmezőny)
Az impostor és a genuine hisztogramjának közös része szinte a teljes score tartományt átfogja, és a közös terület viszonylag nagy. A két görbe metszéspontja magasan van, az ERR érték igen gyenge. A ROC görbe igen gyenge. (a mezőny végén)
Látványosan szétválik az imposztort és a genuine. A FAR és FRR közös területe nagyon kicsi, és metszéspontjuk alacsonyan van. Az ERR érték a legkedvezőbb mind közül.(élmezőny)

Impostor/Genuine hisztogramok, FAR-T, FRR-T és ROC grafikonok

(A méréseket a Biometric System Laboratoy, University of Bologna végezte 2006-ban)

FMR: False Match Rate=FAR:False Acceptance Rate,
FNMR:False Nonmatch Rate=FRR: False Rejection Rate
A biometriai rendszerek performanciájának jellemzését egy konkrét módszeren, az ujjnyomat azonosítás példáján keresztül mutatjuk be, de minden módszer jellemzéséhez ezeket a paramétereket használják.

4 gyártó ujjnyomat azonosító algoritmusának teszteredményeit mutatja ez a lap. (A képvétel azonos ujjnyomolvasóval történt, az azonosítási háttér is ugyanazzal az olvasóval készült.)

A tesztet elvégezték háromféle ujjnyomolvasóval (egy optikai, egy kapacitív és egy termikus elven működővel). A legjobb eredményt a gyártók optikai olvasóval érték el. (Figyelem! Az erdemények relatív helyezést jelentenek: pl. egy ötödik helyezett más típusú olvasóval mégha abszolút értékben rosszabb (romló) eredményt is produkált, mégis feljebb kerülhetett az eredménylistán, ha a versenytársak még rosszabbak eredményt produkáltak. Például a legjobb eredményt elérő gyártó más típusú olvasóval a középmezőny tetejére csúszott le. Ld. később.)

Ezen az oldalon az optikai olvasós eredményeket lehet összehasonlítani.

Van köztük az élmezőnyt képviselő. és a mezőny végén levő megoldás.

A következő három lapon azt mutatjuk majd meg, hogy egy-egy azonosító algoritmus jellemzői (score, FAR/FRR ROC hogyan változik az ujjnyomatolvasó típusától (optikai, kapacitív, termikus). Mindhárom olvasó képe 256 szürkeárnyalatos (8 bit), a kapacitív kivételével 500 dpi-sek (a kapacitív 250 dpi)

A teszt 2006-ban készült több, mint 40 résztvevővel. Legalább a 40%-uk Anomymous (from Academia or Industry) volt, mert nem akarták publikálni az eredményeiket (nehogy csalódást okozzanak vevőiknek?)

RECOWARE
Számítástechnikai Kutató-fejlesztő Kft.

 

 

 

 

A performancia mért jellemzői (impostor és genuine score hisztogramok, FAR, FRR görbék, ROC görbe)