RECOWARE Kft. recoware@recoware.hu

 

 

vissza

Oldaltérkép

 

Biometriai azonosítási módszerek, tipikus alkalmazások

Oldaltérkép

 

Fujitsu
Vascular or Vein pattern Recognition (véredény, erezet)
Infra fénnyel megvilágított testrészek véredényeinek geometriai struktúráját elemzi, azonosítja. Előnyösen a kézen, a tenyéren és az ujjon.

A véredények geimetriai struktúrájának jellemzői állandóak és egyediek. Hamisításuk szinte lehetetlen, mert változtatni rajta nem lehet, és a képvételi módszernek köszönhetően az azonosításhoz szükséges képet csak eleve élő szervezet ad (a képalkotáshoz kell a véráramlás is az erekben).

Az infraledes fényforrás fénye behatol a kézfej bőrébe, és másképp verődik vissza az erekről (melyekben véráram van) és másképp a többi testszövetről. A véredény hálózaton ­ az ujjhoz hasonlóan ­ sajátossági pontokat és jellemzőket lehet definiálni, mint pl. elágazás, vastagság, elágazás szöge, stb.. A véredényben levő vér elnyeli a fényt, így a képen az ér fekete.
A képvétel érintés nélküli módon (contactless) készül, és szinte minden személynél alkalmas jó minőségű kép vételére (szemben pl. az ujjnyomattal). Állítólagosan magas szelektivitása miatt mind 1:1, mind 1:N azonosításra alkalmas.

Szakirodalma szegényesnek mondható. Az első publikáció a személyazonosítási alkalmazásáról 2000-ből származik.

Fujitsu
RECOWARE
Számítástechnikai Kutató-fejlesztő Kft.

Biometriai azonosítás módszerei: véredény